Vindturbine

TURBINA te20 på Tolsagervej

Vindturbine

PHØNIX TAG Energi A/S, har siden 2008 været involveret i udviklingen af vindturbinen, Wind Heat Silence.
Projektet har været igangsat med udgangspunkt i, at finde alternativer eller supplementer til andre typer VE-energi (f.eks. solceller)

Se vindturbinen Wind Heat Silence

Kontakt os for yderligere omkring vindturbiner

 

Behovet for VE energi, ligger hovedsageligt i bygningsreglementerne, med tilhørende energirammekrav.
Med overgangen til BR15 (gældende pr. 1/7-2016) og den fremtidige BR20, er det ofte ikke længere muligt at holde sig indenfor energirammen.
Der skal altså tilføres ekstra energi fra bygningen selv. Dette kan ske ved hjælps af solceller, solfangere eller vindmøller/turbiner og tilsvarende.

På nogle bygningstyper er solceller ikke nødvendigvis den bedste løsning. Derfor gik vi med i udviklingen af Wind Heat Silence.
Imidlertid har rammevilkår for husstandsvindmøllerne rent regelmæssigt, været udfordrende for producenterne i Danmark. Dette gælder også for Wind Heat Silence.
Wind Heat Silence har givet os mange erfaringer med vindturbiner. Derfor var det naturligt at indlede et samarbejde med andre producenter af vindturbiner.
Vi har undersøgt og testet mange produkter. For PHØNIX TAG som brand, har det været vigtigt, at vi har den fornøden viden og tillid til produkterne vi forhandler.
Her har den tyske turbine, TURBINA model te20, vist sig at være interessant.

Vi har monteret en turbine i Vejle, og en i Hadsten. Begge turbiner måler vi på, så vi opnår viden.
En model te20 kan forventes at producere ca. 1.900kWh/år under gunstige vindforhold.
Set med dansk briller, er det ikke en turbine man opstiller ud fra et økonomisk perspektiv. Dertil er den samlede omkostning for høj.
Men de rigtige steder kan det være det rigtige produkt. TURBINA sælger primært deres produkt som back-up enhed til telemaster eller andre installationer i øde og ufremkommelige områder. Her kan turbinen, sammen med solceller, batterisystem og en generator, sikre driften uden afhængighed af generatoren alene.
Turbina sælges i et utal af forskellige konfigurationer. Kontakt os derfor direkte, hvis vi skal finde en konfiguration, der passer til din
vertikal vindturbine løsning


Vi arbejder stadig med udviklingen af Wind Heat Silence.
Et udviklingshold arbejder på næste generation, som bygger på de vundne erfaringer.
Vi forventer at udviklingsholdet kan præsentere et færdigt produkt i løbet af 2018