Solceller

I disse år bliver der monteret flere og flere solcelleanlæg i forbindelse med både nybyggeri og som led i energirenoveringer. Overholdelse af energirammer eller simpel miljøbevidsthed med ønske om CO2-reduktion, kan betyde at et solcelleanlæg, er den rigtige løsning. Udover en synlig grøn profil er solceller også en god investering rent økonomisk.

PHØNIX TAG Energi A/S projekterer, leverer og monterer komplette solcelleanlæg til private, virksomheder og det offentlige. Alle vores medarbejdere er uddannet til at arbejde med den teoretiske og praktiske side af solcelleanlæg i alle størrelser – rådgivning omkring den rigtige løsning er altafgørende for os.

 

 Skal vi beregne dit projekt                   Kontakt Phønix Tag Energi  

Monokrystallinsk og Polykrystallinsk solpanel

Typer af solceller

Kort sagt benyttes solceller/solpaneler til at omsætte lysets stråling til elektricitet – og er dermed en forholdsvis billig løsning til at producere strøm. Læs mere om fakta om solceller. Der findes overordnet tre hovedtyper af solceller: 

  1. Monokrystallinske solpaneler 
  2. Polykrystallinske solpaneler
  3. Tyndfilm solpaneler

 

Alle tage er velegnet til montering af solceller, men det er vigtigt at benytte egnede montagesystemer, for at undgå senere problemer med utætheder, stormskader m.v. Vores unikke patenterede PWP montagesystem (klæbeløsning) af solceller gennembryder ikke tagdækningen. Løsningen er enkelt og har en exceptionel lav egenvægt – og giver ingen yderligere vind- og snelaster på tagkonstruktionen.

Solceller og grønt tag

MONOKRYSTALLINSKE SOLPANELER 

Monokrystallinske solcellepaneler er den mest udbredte type solcellepanel i Danmark. Ofte sorte i udseende. Er kendetegnet ved at have en høj teoretisk effektivitet og den bedste ydeevne pr. m2 set i forhold til de andre typer.

Monokrystallinsk solcelle består af ét siliciumkrystal og man opnår derfor en ensartet overflade og look.

Standard solpaneler måler ca. 1 m i bredden og 1,65 m i længden. Egenvægten ligger omkring 18 kg og standardydelsen ligger mellem 280wp til 300wp. De mest effektive solpaneler kommer op på 335wp pr. solpanel

Monokrystallinsk solpanel

Polykrystallinsk solpanel

POLYKRYSTALLINSKE SOLPANELER

Er kendetegnet ved deres blå genskin. Er ofte billigere end monokrystallinske, men kan have en overraskende god produktion. Polykrystallinske solpaneler består af flere silicium krystaller.

Både monokrystallinske og polykrystallinskesolceller ligger på en plade. Den er typisk hvid eller sort. Den hvide er teknisk mere effektiv, mens den sorte er visuelt pænere. Den sorte baggrund reducerer solpanelets ydeevne og panelet er typisk lidt dyrere. Rammerne kan for begge typer leveres med enten alu eller sort rammefarve. Igen er sort ramme ofte lidt dyrere.

TYNDFILM SOLCELLER

Tyndfilm angives som fremtidens type solceller, da det er produceret som en film, der kan være føjelig. De tyndfilm solpaneler vi anvender ligner dog meget de monokrystallinske solpaneler, da de er monteret på en sort aluramme.

Typisk tyndfilm solpanel har en teknisk lavere effektivitet, men har så nogle andre positive egenskaber, som blandt andet gør dem yderst velegnet til facademontage. Tyndfilm er ofte foretrukket, der hvor der ønskes en absolut sort flade.

Tyndfilm solpaneler er fysisk mindre (ca. 977 mm bred x 1257 mm lang). Derfor skal der monteres flere tyndfilmspaneler end mono- og polykrystallinske solpaneler, for at nå den samme effekt. Flere solceller betyder større areal og arbejdstimer, hvilket medfører øget pris pr. kWp.